Preventiewerkers

Preventiewerkers Volwassenen

Per 1 februari 2019 is Gertie Theunissen gestart als Preventiewerker volwassenen in Reek voor 10,5 uur per week. Zij werkt die uren vanuit de Zorg Coöperatie Reek. Dit is om onafhankelijk te zijn van een professionele organisatie en dichtbij de inwoners van Reek te staan. Het bestuur van Zorg Coöperatie Reek heeft regelmatig overleg met haar.

Als preventiewerker volwassenen creëert ze een actief netwerk in Reek dat voldoende aanvulling biedt aan inwoners, wanneer eigen kracht en direct eigen netwerk onvoldoende zijn om, met behoud van kwaliteit van leven, zelfstandig te blijven wonen. Hierbij  ontwikkelt en stimuleert zij aanvullende dienstverlening vanuit vrijwilligers.
Zij observeert, coacht en stuurt de betrokken partijen bij het ontwikkelen van vaardigheden, kennis en kunde om mensen te ondersteunen om ( meer) verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf en voor elkaar.
Indien nodig schakelt zij in overleg met betrokkenen professionele hulp in. Vanuit welke organisatie die zal komen is de keuze van de cliënt zelf. Het is niet de bedoeling dat zij die directe zorg zelf gaat doen.

Gertie Theunissen is te bereiken via :