Mantelzorg

Mantelzorg Volwassenen

Mantelzorgcomplimenten 2022

Het was fijn samenzijn met mantelzorgers. De mantelzorgwerkgroep van zorgcoöperatie Reek mocht uit naam van de gemeente Maashorst de mantelzorgcomplimenten uitdelen. Mantelzorgers verdienen dit omdat zorgen voor een ander bijzonder en van onschatbare waarde is. Tussentijds heeft de opening van de expositie “mantelzorgers in beeld” plaatsgevonden. Iedereen kan dit prachtige resultaat komen bewonderen in de foyer van het Wapen van Reek. 
Wees welkom. Wij staan stil bij mantelzorgers 

Mantelzorgcompliment 2021

Alle bekende mantelzorgers van o.a. Zorgcoöperatie Reek hebben dit mooie boekje mogen ontvangen als dankjewel voor hun hulp.

Meld u aan voor het Mantelzorgcompliment 2021!

Ook dit jaar reiken we weer het mantelzorgcompliment uit in Landerd. Het mantelzorgcompliment zullen we opnieuw in de vorm van een waardebon uitgeven. En ook in 2021 werken we hiervoor samen met de zorgcoöperaties.

Wie mag een mantelzorgcompliment aanvragen?

De aanvraag van het mantelzorgcompliment gaat dit jaar iets anders dan vorig jaar. Voorgaande jaren kregen alleen mantelzorgers die in Landerd wonen een mantelzorgcompliment. 

Nu komen mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van de gemeente Landerd in aanmerking voor het mantelzorgcompliment. Daardoor vallen minder mantelzorgers ‘tussen wal en schip’. 

We nemen hiermee namelijk de werkwijze van omringende gemeenten over.

Voorwaarden mantelzorgcompliment

Voor het mantelzorgcompliment 2021 gelden de volgende voorwaarden:

  • De mantelzorg is onbetaald, boven gebruikelijk en langdurig.
  • De zorg is voor een chronisch zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste. Dit kan een partner, ouder, kind zijn of een ander familielid, een buur, vriend of kennis.
  • De zorgvrager woont in de gemeente Landerd.
  • De mantelzorger is 24 jaar of ouder.

We gaan voor jongere mantelzorgers tot en met 23 jaar op een andere, passende manier het mantelzorgcompliment uitreiken.

Hoe vraagt u het Mantelzorgcompliment aan?

Het mantelzorgcompliment kan worden aangevraagd door de mantelzorger of door de zorgvrager zelf. U stuurt hiervoor een mail naar de zorgcoöperatie van het dorp waar de zorg wordt verleend:

Zet in deze mail naam en adres van de zorgvrager, én naam, adres en geboortejaar van de mantelzorger. Per zorgvrager kan maar één mantelzorgcompliment worden aangevraagd.

Aanvragen kan nog tot 1 oktober 2021.

LET OP: mantelzorgers die bij de zorgcoöperaties geregistreerd staan, zullen door de zorgcoöperaties worden benaderd. U hoeft dan niet zelf een aanvraag voor het mantelzorgcompliment 2021 in te dienen.