Zorgcoöperatie Nieuws

Nieuws voor de Reekse samenleving

Zorgcoöperatie Repareert

Zorgcoöperatie Reek Repareert

Vanaf vrijdag 6 september 2019 van 14.00 tot 16.00 uur kunt u, voortaan elke eerste vrijdag van de maand, in het ontmoetingscentrum “de Babbelaer” van Zorgcoöperatie Reek terecht om kapotte spullen zoals speelgoed, broodroosters, lampjes, föhns, kortom alles wat het niet meer doet, te laten maken.
Ook kleine reparaties aan fietsen en rollators zijn mogelijk.

Diverse vrijwillige reparateurs staan klaar, om samen met u, te helpen bij vele mogelijke reparaties. Gereedschap is aanwezig.
Mensen die de reparatiemiddag bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee en de onderdelen die vervangen dienen te worden. En u maakt kans op een geslaagde reparatie.
Ook kunt u lichte herstelwerkzaamheden aan kleding laten verrichten, zoals het aanzetten van knopen, vervangen van elastiek, repareren van gaten/scheuren, een zoom maken etc.
De materialen die hiervoor nodig zijn zoals garen, knopen en elastiek, dient u zelf mee te brengen.
U kunt ook binnenlopen voor vragen of advies.
Het gaat niet alleen om spullen van de afvalberg te redden, maar de reparatiemiddag is ook bedoeld om mensen uit ons dorp, jong en oud, met elkaar te verbinden en te laten zien dat repareren leuk is, en vaak heel makkelijk.

Wie niets heeft om te laten repareren is ook van harte welkom voor een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie of thee en voor de kinderen een glaasje ranja.
De positieve houding die op de reparatiemiddag voelbaar zal zijn en het denken in oplossingen geeft grote kans dat ook JIJ erdoor gegrepen wordt.

Tip: Kom op de fiets naar de reparatiemiddag en laat uw verlichting effe checken…
De diensten van onze vrijwilligers zijn in principe geheel gratis. Maar om deze activiteit blijvend mogelijk te maken stellen wij een gift ter dekking van onze onkosten wel erg op prijs. Of nog beter wordt lid van onze organisatie.
Wilt u graag meedoen of informatie over de reparatiemiddag?
Loop dan gerust binnen bij “de Babbelaer”.

We hopen u te mogen ontmoeten op één van onze reparatiemiddagen!

Zorgcoöperatie Reek Repareert