Zorgcoöperatie Nieuws

Nieuws voor de Reekse samenleving

Zorgcoöperatie blikt terug op 2022, tijdens jaarvergadering !

Op de laatste dag van maart kwamen de leden van Zorgcoöperatie Reek bijeen voor de jaarvergadering. Het wel en wee van de club werd besproken, zoals het feit dat de vereniging in december haar tiende verjaardag viert. Dat is reden voor een feestje; twee feestjes zelfs. Een keer met de vele vrijwilligers en een keer met het hele dorp, want de zorgcoöperatie is voor iedereen.

Na het voorlezen van het jaarverslag door Anita van Schaick gaf Wim van de Hazelkamp een toelichting op de financiën. Die zijn keurig op orde. Bij de bestuursverkiezing zijn Anita van Schaick, Harrie van Casteren en Wilma Kuijpers herkozen. Liesbeth van Rhijn had eerder al te kennen gegeven af te treden als bestuurslid. Ze blijft wel actief in de mantelzorgwerkgroep. Zij werd door voorzitter Patricia Janssen bedankt voor haar inzet.

DIENSTEN
Verder was er aandacht voor alle diensten die Zorgcoöperatie Reek aanbiedt. De coördinatoren kregen stuk voor stuk de microfoon om er iets over te vertellen. Denk onder meer aan de gastheren en
-vrouwen van De Babbelaer, scootmobielclub De Volle Accu en de bezoekdienst, maar ook de wandelmaatjes, jong+oud=goud en de vervoersdienst. Zorgcoöperatie Reek zet zich op nog veel meer manieren in om het leven in het eigen dorp zo aangenaam mogelijk te maken.

Na een korte pauze was het woord aan Paul Verstegen. Hij kwam onder meer vertellen over het ontstaan van Reek Goed Voor Mekaar; over hoe het zo gekomen is dat Reek in 2016 een eigen dorpsblad kreeg. Na afloop ontving hij uit handen van Patricia een mand vol lekkere streekproducten.