Zorgcoöperatie Nieuws

Nieuws voor de Reekse samenleving

Oudste inwoner van Reek Sjaak van Tilburg overleden

In de nacht van woensdag op donderdag is Reekenaar Sjaak van Tilburg op 100-jarige leeftijd overleden. Hij was de oudste inwoner van Reek en de laatste van de generatie die winkelketen Van Tilburg opzette.

Van Tilburg werd door zijn hoge leeftijd steeds zwakker. Deze maand zou hij zijn 101ste verjaardag vieren. Vorig jaar liep het hele dorp uit om de 100ste verjaardag van Van Tilburg te vieren.

De Reekenaar begon in 1954 met een eigen kleermakerij in Reek. De inwoners van het dorp konden daar bij hem terecht voor het laten maken van broeken, jassen en zelfs trouwkostuums. Die winkel barst uit zijn voegen waarna Van Tilburg in 1964 nog een winkel opende.

(Tekst loopt verder onder afbeelding)

Sjaak van Tilburg heeft zich altijd met kleding beziggehouden, zelfs nadat hij zijn 100ste verjaardag vierde. Dit deed hij vooral bij de Babbelaar, het ontmoetingshuis van de zorgcoöperatie in Reek.

De oudste inwoner van Reek deed de afgelopen periode nog volop mee aan activiteiten in het Wapen van Reek, zoals sjoelen en kaarten. Ook woonde hij nog zelfstandig, op een steenworp afstand van het dorpshuis. In zijn omgeving zagen mensen dat Van Tilburg de afgelopen periode steeds zwakker werd. Zijn 101ste verjaardag op 26 mei was een dag waar Van Tilburg erg naar uit keek, maar zover mocht het niet meer komen. De oudste Reekenaar overleed donderdag op 100-jarige leeftijd. 

Bron: DTV Nieuws –  Matthijs van Lierop