Zorgcoöperatie Nieuws

Nieuws voor de Reekse samenleving

Reekse Opschoonactie van vrijdag 15 oktober 2021.

Samen zwerfafval opruimen. De werkgroep van de ZCR Jong + Oud = Goud, het team van basisschool de Kreek’l, de gemeente Landerd en inwoners van Reek hebben Reek in ruim 1 uur samen opgeschoond.

Naast het enthousiasme van de opruimers werd ook veel geleerd over het belang van het voorkomen van vuil in de natuur. De kinderen zagen hoe het plastic vast ging zitten in de aarde. Met de knijper lukte het zelfs niet meer om het bekertje los te krijgen. En zo blijft plastic dus oneindig in de natuur liggen. Daarnaast groeide het besef hoe fijn het voelt als we in een schone omgeving leven. Tijdens het vuil knijpen werden suggesties uitgewisseld hoe we nog beter voor onze aarde kunnen zorgen. Minder vlees eten, minder autorijden, minder verpakkingen, minder kleding en prullaria kopen. Iedereen was blij dat er zoveel troep is opgeruimd. Het was ook wel droevig dat in dit kleine stukje Nederland al zoveel rotzooi ligt. Gelukkig maakten vele handen licht werk en hopen we dat onze jeugd ‘supporter van schoon’ wordt. Bij de gemeentewerf kun je gratis een knijper en vuilniszakken halen. Tijdens de opening vertelde Alex van der Heijden over het plan om de nieuwe gemeente Maashorst de schoonste en groenste gemeente te maken van heel Nederland met Cleanup Kids. Zin om mee te doen? Schrijf je in voor 1 december via atelieralex@outlook.com. Met een heerlijk zonnetje was de afsluiting met een ijsje voor de kinderen en koffie met koek voor de volwassenen.

De posters aan de voorkant van de school; WIJ ZIJN SUPPORTER VAN SCHOON en spandoek aan de achterkant REEK SCHOON EIGENLIJK HEEL GEWOON. BEDANKT was iedereen het mee eens! Wat een geslaagde actie! Heel veel dank aan de organisatie. Een geweldige samenwerking op zijn Reeks.