Zorgcoöperatie Nieuws

Nieuws voor de Reekse samenleving

Mantelzorg compliment

Op zondag 14 november jl. zouden we in Landerd voor alle aangemelde mantelzorgers een bijeenkomst organiseren in het kader van de mantelzorgdag. Ieder dorp apart op hun eigen manier. De gemeente wilde die dag aan alle aangemelde mantelzorgers persoonlijk “het compliment” uitreiken. Wethouder Riny van Rinsum had dit willen doen als dank aan al die mensen die dagelijks, soms 24/7 vrijwillig klaar staan voor hun naaste. De complimenten in de vorm van mooi ingepakte cadeaubonnen lagen klaar. Maar de oplopende coronacijfers gooiden ook dit jaar weer roet in het taartje bij de koffie.

Gelukkig hebben we in Reek een actieve mantelzorg werkgroep. De leden daarvan hebben alle 65 mantelzorgers hun attentie thuis aangeboden. Deze attentie thuis werd heel erg gewaardeerd, bleek uit hun reacties.

Namens al die mantelzorgers bedanken we daarom onze gemeente voor deze waardering.

De mantelzorg werkgroep Reek doet een oproep bij deze. Aangezien we in Reek persoonlijk contact willen houden met de mantelzorgers zijn we op zoek naar uitbreiding van de werkgroep. Teeja Bogman en Gerrie van Boxtel hebben laten weten dat ze met ingang van 1 januari 2022 aanstaande willen stoppen. We danken hen van harte voor hun inzet voor onze mantelzorgers.

Om te blijven doen waar we in Reek Goed In Zijn, zoeken we daarom versterking. Denkt u iets voor mantelzorgers te kunnen betekenen, omdat u bijvoorbeeld zelf ooit mantelzorger was of nog bent, neem dan contact op met Gertie Theunissen ( 06-11038370) of Liesbeth van Rhijn ( 06-57625388).

We organiseren 3x per jaar samen met Zeeland en Schaijk een mantelzorgcafé. Daarnaast nog verschillende ontspanningsactiviteiten voor mantelzorger. Zoals bijvoorbeeld in het afgelopen jaar; Jeu de Boules, Kubben/ Frisbeegolf en een bloemschikavond.

Al deze activiteiten worden erg gewaardeerd en geven mantelzorgers wat lucht in hun dagelijkse zorg.

De Mantelzorg Werkgroep Reek.