Zorgcoöperatie Nieuws

Nieuws voor de Reekse samenleving

Foto-expositie in Het Wapen vraagt extra aandacht voor mantelzorgers

REEK – In Het Wapen van Reek heeft wethouder Ramona Sour zondag 6 november een bijzondere fototentoonstelling geopend. Deze expositie laat het goede werk zien dat mantelzorgers doen. De opening vond plaats tijdens een gezellige dag voor mantelzorgers. “U zorgt voor een naaste, het is belangrijk dat er ook goed voor u gezorgd wordt”, vat Sour het idee van de middag samen.

Het initiatief voor het fotoproject komt van de Reekse mantelzorgwerkgroep. Zij koppelden mantelzorgers en een fotograaf uit het dorp aan elkaar. Die zijn met elkaar in gesprek gegaan. Sommigen hadden van tevoren al een idee wat voor foto ze wilden, anderen zijn al pratende tot een plan gekomen. Het resultaat is de komende weken nog te bewonderen in de foyer van Het Wapen, waar de foto’s in groot formaat te zien zijn.

‘Meer aandacht’
Het doel van de expositie is om meer aandacht te vragen voor mantelzorg. “Het zijn leuke en vooral ook heel gevarieerde beelden”, zegt Marian van Leeuwen. “Eén beeld vertelt meer dan duizend woorden. Door het op deze manier te laten zien, creëer je bij anderen wellicht een stukje herkenning. Mantelzorg is meer dan de normale zorg voor elkaar. Sommigen denken misschien dat het iets is dat je wel even doet, maar niets is minder waar. Het is niet vanzelfsprekend. Het is iets dat je overkomt. Het heeft zeker z’n leuke kanten, maar het is niet altijd makkelijk. Wij vinden het belangrijk om dit onder de aandacht te brengen.”
Wethouder Sour sluit zich hier volledig bij aan. “Veel mensen hebben niet eens in de gaten dat ze mantelzorger zijn”, stelt zij. “Die zijn erin gerold en vinden het de normaalste zaak van de wereld om voor een ander te zorgen. Het is belangrijk dat daar aandacht voor is. Zeker na de periode die achter ons ligt, want het waren pittige tijden.”

De tentoonstelling is te bewonderen tijdens de openingstijden van Het Wapen van Reek. Loop bij binnenkomst naar links om de foto’s te bekijken en het verhaal erachter te lezen. Heb je vragen of wil je jezelf aanmelden als mantelzorger? Neem dan contact op met Gertie Theunissen via 06-11038370 of gertie.zorgcooperatiereek@gmail.com.