Zorgcoöperatie Nieuws

Nieuws voor de Reekse samenleving

Dierendag

Door de werkgroep “Jong + Oud = Goud” waren er drie locaties geregeld waar we met kinderen en ouderen dieren mochten gaan kijken en knuffelen. Deze keer waren de peuters en kleuters aan de beurt. Omdat de locaties nogal een eind uit elkaar lagen, mochten we gebruik maken van een leuke met ballonnen versierde aanhangwagen. Dat was voor de kinderen al een feestje op zich. Henk was onze chauffeur die iedereen op elke locatie veilig afleverde.

Mijn groepje startte bij de boerderij “ ’t is oké “.

Ondanks de minder goede voorspellingen waren de weergoden ons heel gunstig gezind en hadden we een strak blauwe lucht met een herfstzonnetje. We werden ontvangen door Angela en Joost en mochten mee naar de grote wei aan de overkant van de boerderij. Daar liepen ganzen, enkele koeien en achteraan in een meer bebost gedeelte ook nog wat varkens en leuk gevlekte biggen. Verder stond er een grote wagen waar de kippen in zaten. Die wagen ging om 11.00 uur open en dan mochten de kippen naar buiten. Wij hadden geluk want wij waren er…….jawel…..om 11.00 uur. Het was een prachtig gezicht, al die kippen in de wei! Aan de achterkant van de wagen mochten de kinderen, samen met Angela, eieren rapen en dat vonden ze super leuk. Toen we weer terug liepen naar de weg zei een jongetje:” ik weet waarom de kippen daar (hij wees naar het beboste deel waar de varkens liepen) naar toe gaan. Daar gaan ze lekker chillen.

Onze tweede locatie was in de Noordhoek bij de ezeltjes van Bart en Minette. Wat een lieve dieren, echte knuffelezeltjes.

Omdat de dieren onrustig werden van de felgroene hesjes die de kinderen aan hadden gingen die even uit. Er werd volop geaaid en geknuffeld. Tot slot ging onze reis naar het hertenpark. De geitjes daar hadden zich inmiddels teruggetrokken in de verste hoek. Ze waren nogal overdonderd door alle aandacht van voorgaande groepen. Dat was een beetje jammer, maar wel heel begrijpelijk. Gelukkig was er de volière nog en mochten de kinderen de vogels daar voeren. Dat deden ze vol enthousiasme. Daarna gingen de kleuters terug naar school waar ze getrakteerd werden op een lekker ijsje

Het was een leuke, geslaagde ochtend bij de dieren!

Petra Huibers.

.