ZORGCOÖPERATIE Diensten

Buurtbus Zorgcoöperatie Reek 

Op 14 december 2015 is Buurtbus Landerd ZCS van start gegaan. Hieronder vindt u informatie en de dienstregeling.

 1. Het is een buurtbusproject dat de route gaat rijden van het centrum Schaijk, via Reek en Zeeland en dan richting ziekenhuis Bernhoven met als eindpunt het ziekenhuis. Dat gebeurt met een buurtbus waar maximaal 8 passagiers in
  kunnen worden vervoerd.
 2. Iedere werkdag m.u. van feestdagen start de buurtbus om 08:01 uur, vanaf de Wijers in Schaijk. Op dat moment zijn vanuit het noorden de twee buurtbussen van lijn 294 daar ook aanwezig. Eén bus vanaf het station Oss en één vanaf het station Ravenstein. Hierdoor kunnen mensen vanuit die lijn overstappen richting ziekenhuis Bernhoven. Mensen uit Schaijk kunnen instappen om zich dan te laten vervoeren richting de stations Oss of Ravenstein
 3. Op de route doet Buurtbus (lijn 254) Landerd ZCS alle bushaltes van Arriva aan om uiteindelijk een halfuur later aan te komen bij het ziekhuis Bernhoven/ Busstation Uden.
 4. Busstation Uden vertrekt de bus weer richting Schaijk. Een halfuur later komt de bus dan aan bij de Wijers. Op dat moment zijn de twee bussen van lijn 294 ook daar weer aanwezig om een overstap mogelijk te maken.
 5. De Buurtbus Landerd ZCS rijdt zijn laatste rit tijdens de doordeweekse dagen met een vertrek vanaf Busstation Uden om half zeven ( 18:32 uur) en komt dan omstreeks zeven uur (18:56 uur) weer aan in Schaijk.
 6. Om de aansluiting op lijn 294 niet te missen, dienen passagiers die via lijn 254 gebruik willen maken van lijn 294 rekening te houden dat deze een uur eerder moeten instappen in Buurtbus Landerd ZCS n.l. uiterlijk om halfzes (17:32 uur).
 7. Buurbus 294 rijdt niet op zaterdagen, daarentegen rijdt Buurtbus 254 wel op zaterdag vanaf 10 uur (10:01uur) waarbij de laatste bus vertrekt om halfvijf (16.32 uur) vanaf Busstation Uden om omstreeks vijf uur (16,56 uur) aan te komen bij de Wijers.
 8. De opzet van de lijn 254 gaat ervan uit dat vanuit Schaijk ieder heel uur de buurtbus vertrekt richting ziekenhuis Bernhoven/ Busstation Uden en vanaf Busstation Uden ieder halfuur de bus weer vertrekt richting Schaijk
 9. Betalen kan zowel met de OV-chipkaart als door het kopen van een dagkaart (alleen pinnen) bij de chauffeur.


Contactpersoon: Marijke van Hees
E-mailadres: buurtbuslanderd@gmail.com