Zorgcoöperatie Nieuws

Nieuws voor de Reekse samenleving

Feestelijke opening “de Babbelaer”.

Sjaak van Tilburg, met 93 jaar de oudste inwoner van Reek, heeft zaterdag 27 februari de officiële handeling verricht om de nieuwe Babbelaer te openen.
De huiskamer zit vanaf nu in het oude winkeltje in Het Wapen van Reek. Daarmee gaat een langgekoesterde wens van Zorgcoöperatie Reek in vervulling:
een ontmoetingsplek in het gemeenschapshuis.

Er komen zaterdagmiddag veel mensen op de officiële ingebruikname van De Babbelaer af. De gasten verzamelen in de foyer van Het Wapen. Bij binnenkomst krijgt iedereen een glaasje bubbels. Zodra de mensen binnen zijn, opent secretaris Chris School de middag door iedereen welkom te heten.
Vervolgens is het woord aan wethouder Piet Hein Jonkergouw, die het goede werk van de zorgcoöperaties in Landerd complimenteert.
“Er zijn legio voorbeelden van hoe Zorgcoöperatie Reek een positieve bijdrage levert aan de eigen gemeenschap”, zegt hij. “Zo hoorde ik het verhaal van een inwoonster van Reek wiens man in een verzorgingshuis zit. Dankzij de vervoersdienst kan zij toch regelmatig bij haar echtgenoot op bezoek.
Daarnaast heeft het bestuur aangegeven actief te willen helpen bij de integratie van statushouders in Reek.”

Duofiets
Jonkergouw sluit zijn toespraak af door een envelop te overhandigen aan voorzitter Harrie van Dongen. Daarin zit de belofte dat gemeente Landerd een duofiets aan de club schenkt. Dit stond bovenaan het verlanglijstje van de zorgcoöperatie. Van Dongen laat weten erg blij te zijn met het cadeau.
Na de woordjes en toespraken, nodigt Van Dongen iedereen uit om mee naar buiten te gaan voor de officiële opening van De Babbelaer.
Sjaak van Tilburg, kleermaker van beroep, heeft de eer om het lintje met zijn eigen schaar door te knippen. Hij gaat als eerste naar binnen, waar de gastheren en -vrouwen al staan te wachten. Voor iedereen is er een kopje koffie of thee met een gebakje. Daarna is de bar open. Het blijft nog lang gezellig.

Bron : Paul Verstegen van Arenalokaal.

DSCF0576