Zorgcoöperatie Nieuws

Nieuws voor de Reekse samenleving

Corona informatie !!

Beste leden van de zorgcoöperatie,

In deze roerige tijden sturen we u namens onze preventiewerkers en ons bestuur een hart ♥ onder de riem met informatie:

Wat doen we als zorgcooperatie momenteel:

 • Door de vrijwilligers van de Bezoekgroep en De Babbelaer is een telefoonlijst gemaakt. Zes vrijwilligers (Gertie, José, Lies, Els, Greet en Wilma) bellen deze weken de mensen op deze telefoonlijst. Zij hebben afgelopen week al mooie reacties mogen ontvangen. Mensen zijn blij verrast dat ze gebeld worden en een praatje kunnen maken, adviezen kunnen vragen etc. Hier gaan we komende weken zeker mee door.

=> Wil je ook graag een keer gebeld worden, of ken je mensen waarvan je denkt dat het goed is dat we ze bellen, geef dit dan door aan
Gertie Theunissen ( 06 – 11 03 83 70, gertie.zorgcooperatiereek@gmail.com ).

 • Onze diensten (vervoer, boodschappen, klussen) gaan door, mits het noodzakelijk en verantwoord is.

=> Wil je gebruik maken van een dienst, bel dan met de coördinator. Je kunt de namen en telefoonnummers vinden in Reek Goed Voor Mekaar op de pagina van de zorgcooperatie, of op onze website.

=> Wil je als gezonde vrijwilliger aan de slag voor één van onze diensten, meld je dan aan op info@zorgcooperatie-reek.nl!

Wat kun je doen als je in deze tijd extra hulp nodig hebt of alleen thuis zit?

 • Laat het ons weten als je wat extra hulp kunt gebruiken deze dagen. Dat kan zijn met boodschappen doen, gebeld worden voor een praatje, het maakt niet uit.
 • Je kunt op deze kaart met plaatjes rustig en duidelijk de adviezen van de overheid nog eens nakijken.
 • Op de website van alle huisartsen in Nederland, Thuisarts.nl, kun je lezen wat je moet doen als je klachten hebt.
 • Probeer een beetje in beweging te blijven! Een klein wandelingetje buiten mag nog gewoon, en dat doet goed, zeker in dit zonnetje! Wil je liever binnen blijven of gaat wandelen niet zo goed meer, dan kun je misschien meedoen met
  Bewegen op Muziek van Omroep Max, of zittend in je stoel een oefening doen.
 • Voor de Maaltijdservice aan huis kun je bellen naar Ons Welzijn op 088-374 2525 of rechtstreeks naar De Maaltijdservice: 085-90 20 492 of info@demaaltijdservice.nl. Op woensdag worden de koelversmaaltijden geleverd aan huis voor een week.
 • Er zijn ook een aantal landelijke telefonische hulplijnen:
  • De Luisterlijn (0900 – 0767) is 24/7 bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek of luisterend oor.
  • Ouderen kunnen bellen met ANBO (0348 – 46 66 66), KBO-PCOB (030 – 3 400 600) of het Rode Kruis (070 – 4455 888), als je je zorgen maakt over het coronavirus, vragen hebt of gewoon graag een praatje wilt maken.
  • Voor mantelzorgers is er de Mantelzorglijn (030 – 760 60 55).
  • Voor kinderen is er de Kindertelefoon (0800 – 0432).
  • Welkom Online heeft een helpdesk opgezet waar je naar toe kunt bellen met online en digitale vragen, zoals: hoe kan ik videobellen, hoe houd ik contact via social media en hoe kan ik online spelletjes spelen met anderen? De Helpdesk Welkom Online is te bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur op 088-344 2000.

Info voor onze vrijwilligers:

 • Onze preventiewerkers willen graag de vrijwilligers die nog op pad gaan om mensen te helpen, van tips voorzien.
 • Mogelijk komen jullie mensen tegen die niet zo goed weten wat er t.a.v. het coronavirus aan de hand is. Dan kun je ze verwijzen naar de site van Pharos. Daar is ook informatie in het Turks, Arabisch, Engels en Eritrees te vinden.
 • Verneem je in het dorp iets van problemen, dat iemand hulp nodig heeft, zich ongerust maakt of bedenk maar iets, dan kun je dit melden bij Gertie Theunissen zodat we een oplossing kunnen proberen te bedenken of initiatieven opstarten.
 • Naast het Coronavirus is ook ondervoeding iets waarvoor we thuiswonende kwetsbare ouderen moeten beschermen. Onder normale omstandigheden is ondervoeding bij thuiswonende ouderen van boven de 70 jaar al een probleem. Zeker nu is het belangrijk om goed te eten voor een optimale weerstand. Let ook hier op in contact met ouderen.
 • Wil je zelf of ken je mensen die nu wat extra’s willen betekenen als vrijwilliger, geef dat dan door op info@zorgcooperatie-reek.nl. Momenteel is de vraag nog niet heel groot, maar we kunnen maar beter voorbereid zijn op wat er nog zou kunnen gaan komen.

Houd bij alles wat je doet de minimale afstand van 1,5 meter tot elkaar in de gaten, en blijf binnen bij verkoudheidsklachten!

Voor meer tips klik op onderdstaande link :

En zoals Rutte al zei: “Let een beetje op elkaar. Samen komen we deze moeilijke periode te boven.”

Deze info mag gedeeld worden met anderen die nog geen lid zijn van de zorgcoöperatie.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur en de preventiewerkers van Zorgcoöperatie Reek,

Patricia Jansen

Voorzitter ZCR